Ny Start:

"Synergien gør, at der er kommet en del flere patienter"

Flytningen til et sundhedshus har givet flere patienter. Men Tove Flensberg Holmgaard er samtidig kommet længere væk fra tandlægestolen, og det skal der laves om på.

Tove Flensberg Holmgaard
Tekst: LOUISE BOLVIG HANSEN / Foto: NIELS HOUGAARD

Tove Flensberg Holmgaard

44 år

Fra: Tandlægerne Danmarksgade 13

Til: Ny klinikadresse i et sundhedshus og navneforandring til Tandlægerne i Sundhedshuset i Fredericia

Hvorfor blive en del af et nyt sundhedshus?
– Jeg havde klinik i en gammel fin herskabslejlighed før, og den var rigtig fin, men den var også gammel. Der var ingen mulighed for at udvide, og det var begyndt at blive klemt. Derudover lå vi på første sal, så vores ældre havde svært ved at komme op, og det var samtidig svært at finde parkeringspladser, fordi vi lå placeret i midtbyen.

Hvad har denne løsning givet af muligheder?
– Vi kan spise frokost alle sammen på en gang. Det er simpelthen skønt! Da vi boede det andet sted, var der ikke plads til, at vi alle kunne være der, og derfor havde vi heller ikke mulighed for at være på arbejde på samme tid. Nu er vi her samtidig og får dermed set mere til hinanden.

Og I er jo også blevet flere. Har du overhovedet tid til selv at lave behandlinger?
– Ja for søren. Men man kan godt mærke, at jo flere vi bliver, jo mere administrativt arbejde er der også. Jeg håber, at vi om et halvt års tid lander et sted, hvor jeg også kan gå hjem samtidig med de andre. Jeg er jo tandlæge og ikke HR-medarbejder, og jeg synes, det sjoveste arbejde foregår inde ved tandlægestolen.

Har I planer om at tiltrække flere patienter, nu hvor I har fået ekstra plads og personale?
– Jeg har ikke gjort noget aktivt for det. Men synergien i sundhedshuset gør, at der allerede er kommet en del flere patienter til. Vores patienter er glade for at komme her. De synes, det er rart, at vi ligger så tæt på andre sundhedstilbud, for så er det nemt for dem lige at komme forbi os, nu hvor de fx alligevel skal til lægen, fysioterapeuten, genoptræning el.lign.

Det er vel også blevet nemmere for patienterne at komme hos jer?
– Vi har fået elevator, hvilket gør, at vores gamle damer med rollator, der ellers gav op på os i de sidste år det andet stedet, er kommet tilbage.

Du overtager en helt ny klinik, hvilke udfordringer har der været?
– Helt almindelige byggeudfordringer, som fx at man ikke kan forstå, hvorfor håndværkerne ikke kan blive færdige til den aftalte tid. Men fordi det har været en længerevarende proces, har vi været godt forberedt, inden den blev sat i søen. Så har jeg haft nogle mega gode kollegaer, der har villet det her lige så meget, som jeg vil. Det er en fornøjelse, når man føler, at man har hele holdet med, og det gør glæden ved hele projektet endnu større. Derudover er det en stor fornøjelse at være i noget nyt. Jeg har selv kunnet bestemme alt, fra hvordan vandhanerne skulle se ud, til hvor væggene skulle stå.

CV

 • 2001
  Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus
 • 2001-08
  Privatpraktiserende tandlæge hos Ole Buhl Jørgensen
 • 2008
  Overtager halvdelen af klinikejerskabet Tandlægerne Danmarksgade 13
 • 2011
  Fuldt klinikejerskab
 • 2019
  Flytter klinikken til Fredericia Sundhedshus og skifter navn til Tandlægerne i Sundhedshuset

I NY START går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står overfor et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk