Ny Start:

"Det er centralt at have en læremester tæt på"

Tobias Eggert er en ambitiøs ung mand. Derfor var det alfa omega for ham at lande et sted, hvor fagligheden er i højsæde, og hvor der er mulighed for at lære en masse.

Tobias Eggert
Tekst: LOUISE BOLVIG HANSEN / Foto: PETER BJERKE

Tobias Eggert

30 år

Fra: Kombinationsstilling i Kolding og Broager

Til: Privatpraktiserende tandlæge hos Kohberg Tandklinik i Tinglev

Hvorfor fandt du den her arbejdsplads så attraktiv?
– Jeg elsker at være tandlæge, og jeg kan godt lide at være i omgivelser, hvor det faglige ambitionsniveau er højt. I og med jeg har været på flere kurser på klinikken, vidste jeg, at fagligheden er i højsædet, og at der er et godt sammenhold på klinikken. Samtidig er der plads til sparring og mulighed for at se og lave en masse spændende behandlinger.

Hvor ser du de faglige udfordringer?
– Der kommer et stort antal patienter på klinikken, som har store protetiske og kirurgiske udfordringer, og det synes jeg er meget spændende. Her er det meget centralt at have en læremester tæt på, der både har erfaringen og lysten til at diskutere udfordrende behandlingstiltag. Og det føler jeg helt klart, jeg har fået.

Indtil videre har jeg primært haft fokus på endodontien, jeg har bl.a. taget et etårigt modulforløb i rodbehandling i Hamborg. Jeg vil naturligvis fortsat fordybe mig i endodonti, men jeg ser frem til at bygge yderligere viden på ift. protetik og kirurgi. Jeg kan godt lide den tankegang, at man laver en helhedsbehandling, så man kan tænke så meget som muligt ind i patientens behandlingsplan.

Du har arbejdet i Ringkøbing i en årrække, og nu er du kommet tilbage til din hjemegn, hvordan er det?
– Det er dejligt at komme tilbage til det område, man kender. Det gør det i hvert fald nemmere at relatere til patienterne, fordi man kender til deres omgivelser, og det er selvfølgelig også rart at have familie i nærheden.

Men jeg vil under ingen omstændigheder undvære de år, hvor jeg arbejdede i Ringkøbing. Jeg takkede ja til jobbet efter endt studie, og jeg havde ingen relationer til området overhovedet. Men det har givet mig enormt meget, for jeg blev taget imod med åbne arme, og jeg fik lov til at lave rigtig mange spændende ting. Så jeg kan varmt anbefale at søge ud til klinikkerne lidt længere væk fra storbyerne.

Er der større faglige udfordringer uden for de store byer?
– Det vil jeg ikke sige, men jeg tror bare, jeg har været heldig med at have chefer og kollegaer, der har bakket mig op, og som jeg har kunnet bruge som læremestre.

Efter fem år i branchen har jeg nu lært en masse forskellige ting, men jeg synes, at det er vigtigt, at man ikke lukker øjnene for, at man ikke blot kan lære noget på kurser, men at det bedste hands-on-kursus nogle gange blot er et par skridt fra ens eget behandlingsrum. Så jeg glæder mig enormt meget til hver dag at kunne lære noget nyt på min nye arbejdsplads.

CV

 • 2014
  Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus
 • 2014-17
  Arbejdet i privatpraksis i Ringkøbing
 • 2017-19
  Kombinationsstilling hos to privatpraksisser i Kolding og Broager
 • 2019
  Kohberg Tandklinik i Tinglev

I Ny Start går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står overfor et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk