Andreas Stavropoulos er ny formand for EFP

Professor, dr.odont. Andreas Stavropoulos overtog i slutningen af marts formandskabet for nonprofitorganisationen European Federation of Periodontology (EFP).

Navnenyhed Stavropoulos Efp

Professor, dr.odont. Andreas Stavropoulos er ny formand for European Federation of Periodontology (EFP). En nonprofitorganisation, som arbejder for at fremme kendskabet til parodontologi og vigtigheden af oral sundhed. 

Formandsposten overtager han fra professor Lior Shapira. 

Andreas Stavropoulos er uddannet tandtekniker i Grækenland, hvor han er født. Siden tog han sin ph.d. i parodontologi og implantologi på Aarhus Universitet under vejledning af professor Thorkild Karring. Han blev dr.odont. fra samme sted. Efter næsten 16 år i Aarhus blev han i 2012 ansat som professor i parodontologi på Malmø Universitet og bor i dag i København. 

Andreas Stavropoulos har vundet adskillige priser for sin forskning. Han står bag flere videnskabelige publikationer og er selv medlem af en række videnskabelige fagredaktioner. 

Den nye formand ser bl.a. frem til langt om længe at kunne afholde EuroPerio10, verdens førende kongres om parodontologi og implantologi, som EFP står bag. Kongressen blev udskudt sidste år pga. COVID-19. I år finder den sted den 15.-18. juni i Bella Center i København. 

Andreas Stavropoulos tiltrådte som formand efter EFP’s generalforsamling i Wien den 26. marts