Tandlæge udvalgt til Berlingskes Talent 100-liste

Camilla Juhl Pørksen, tandlæge, ph.d.-studerende på Københavns Universitet og projektansvarlig i Chr. Hansen A/S, er udvalgt til Berlingskes årlige kåring af de 100 største talenter under 36 år i dansk erhvervsliv og det offentlige.

Camilla Juhl Pørksen

Camilla Juhl Pørksen er uddannet både tandlæge og tandplejer og er nu på sidste år af sit ph.d.-forløb på Odontologisk Institut ved Københavns Universitet, hvor hun i samarbejde med Chr. Hansen A/S har udviklet en helt ny sugetablet mod huller i tænderne og udført en grundig klinisk afprøvning af den nye sugetablet hos danske børn med positive resultater. 

Det kliniske studie med sugetabletten er det første af sin slags i litteraturen, som har kombineret probiotika og præbiotika i et såkaldt synbiotisk produkt. 

”Således er Camilla et fremragende eksempel på den resoluthed, den høje akademiske standard og store arbejdsindsats, unge danske forskere skal kunne præstere for at gøre sig gældende i den internationale konkurrence, der er virkelighed for både universiteter og virksomheder,” skriver Anders B. Damholt fra Chr. Hansen i indstillingen af Camilla Juhl Pørksen til Berlingskes talentkåring. 

Camilla er derudover den første og eneste tandlæge, der nogensinde har modtaget en guldmedalje i forbindelse med Københavns Universitets årlige prisopgave. En tradition, der strækker sig tilbage til år 1762, og som er en bedrift, der i sig selv viser stort talent. 

Camilla Juhl Pørksen er blevet udvalgt til Berlingskes Talent 100-liste ud af mere end 400 nominerede. I år er det 19. gang, kåringen finder sted.