Lise-Lotte Kirkevang udnævnt til professor i endodonti

Aarhus Universitet har udnævnt Lise-Lotte Kirkevang til professor i endodonti pr. 1. august.

Lise-Lotte Kirkevang

Lise-Lotte Kirkevang er pr. 1. august udnævnt til professor i endodonti på Institut for Odontologi og Oral Sundhed ved Aarhus Universitet, hvor hun skal forske i sammenhæng mellem tandsundhed, kroniske sygdomme, og hvad en ændret demografi med flere ældre borgere betyder for tandsundheden. 

Forskningsfeltet omfatter diagnostik og forebyggelse af pulpitis og det periapikale væv. Et felt, som den nyudnævnte professor har bred erfaring inden for. Hun forsker bl.a. i forekomsten af pulpitis og vævet omkring apex, i prognosen for rodbehandlede tænder og i de diagnostiske metoder, der er nødvendige for at stille en præcis diagnose og begynde en rettidig behandling. 

– I min forskning har det altid været afgørende at skabe forbedringer for patienterne. Vi forventer, at endodontiske sygdomme kommer til at udgøre en relativt større andel af tandlægernes arbejde, og at behandlingen bliver mere kompleks – især fordi der bliver flere ældre, der bevarer deres naturlige tænder, hvilket kan øge risikoen for tandsygdomme, og fordi patienterne samtidig modtager behandling for mere end én kronisk sygdom, fortæller Lise-Lotte Kirkevang og understreger: 

– Derfor er det vigtigt at forske i både behandling og øge vores viden om sammenhængen mellem generel sygdom og forekomst og behandling af endodontisk sygdom. 

Lise-Lotte Kirkevang blev uddannet tandlæge fra Aarhus Universitet i 1995.