ANNONCE
Annonce
Ny start:

”Det er det vildeste, jeg har gjort

Som en syret drøm, forklarer hun. Julie Christiansen er kun 27 år, men kan alligevel kalde sig klinikejer. 

NY START.
At blive klinikejer er det vildeste, Julie Christiansen nogensinde har gjort.
Tekst: Gitte Almer Nielsen / Foto: Martin Damgård/NORDJYSKE MEDIER

Hvem: Julie Christiansen // 27 år

Hvad: Fra ansat tandlæge hos Tandlægerne Postvænget i Aabybro i Nordjylland til klinikejer af selvsamme klinik

Du er kun 27 år og nu klinikejer. Det lyder som en målrettet karriereplan?  
– Nej, slet ikke. Hvis nogen havde sagt til mig, da jeg blev ansat i januar, at jeg skulle blive klinikejer ni måneder senere, havde jeg grinet højt. Jeg vidste, jeg gerne ville det, men altså først om 10-15 år. Men så kom muligheden, og jeg greb den. Nu sidder jeg så her. Det er virkelig helt vildt, og det er helt klart det vildeste, jeg nogensinde har gjort. Nogle gange, når jeg vågner, så føler jeg, at jeg er vågnet fra en syret drøm om, at jeg havde en klinik, og så kommer jeg i tanke om, ah ja, det har jeg jo. 

Føler du, at du har den faglige ballast til at stå med ansvaret for en klinik? 
– Det håber jeg, og jeg håber, jeg vokser med det ansvar, der ligger på mig. Men egentlig er det ikke det faglige, der er den største udfordring. Det er alt det administrative. Der er utrolig mange ting, man skal sætte sig ind i, og man skal være god til at have mange bolde i luften og holde tungen lige i munden. Og det med at være leder, det tror jeg ikke nødvendigvis har noget med alder at gøre. Det er noget, man har i sig. Det er klart, det er en kæmpe mundfuld at blive klinikejer, og det er et stort ansvar at tage på sig. Men det er også en fed oplevelse. Hårdt, men fedt.

Det er en kæmpe mundfuld at blive klinikejer

Julie Christiansen 

Hvordan klarer du det?
– Jeg er så heldig, at jeg har et fantastisk personale, og de har hjulpet mig helt vildt meget efter overtagelsen. Jeg fornemmer, at de også rigtig gerne vil have det til at lykkes, og det giver lyst og mod. Jeg bruger min tidligere chef, Nadia Østergaard, som mentor, og det er også en god støtte. Men jeg kunne heller ikke gøre det uden min dygtige revisor og advokat, som har haft forståelse for, at det var en unik situation, og at jeg havde tusind spørgsmål. Jeg var jo slet ikke forberedt på det her.

Hvorfor sprang du ud i det?
– Fordi det er en god klinik med en god størrelse og et fantastisk team. I starten var der faktisk kun tale om en halvdel, men så opstod muligheden for at købe hele klinikken, og der havde jeg fået blod på tanden. Jeg ringede til min revisor og spurgte, om han mente, jeg kunne klare det. Ja, Julie, sagde han, og så sagde jeg: Vi gør det!

CV

2015:     Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus

2015-17:     Ansat hos Tandlægerne Roslev i Region Midtjylland (Roslev er en praksiskommune, red.) samt på samme klinikejers klinik i Karup. 

Jan. 2017:    Ansat hos Tandlægerne Postvænget i Aabybro i Nordjylland

Sep. 2017: Klinikejer, Tandlægerne Postvænget

Kommentarer
ANNONCE